Fölvakt & kamera

 

Uthyres Fölvakt Birth Alarm & övervakningskamera

 

Fölvakt Birth Alarm Premium som larmar till din mobil

Birth Alarm Mobile Premium EU (inköpt juni 2018) larmar till mobiltelefonen i samband med värkar hos stoet. Sändaren fästes i en grimma alt en anti-rull-gjord (standardgjord på 1,25 meter medföljer) och lämpar sig väl för användning både inomhus och utomhus då den är vattentät. Sändaren kan skicka larm till fyra telefonnummer. Sändaren kan även skicka statusmeddelanden via SMS. Så länge telefonen har täckning finns det inga begränsningar för avståndet mellan sändaren och telefonen.

Ditt sto kan gå ute som vanligt även när det närmar sig fölning. Jag har själv använt den till mitt sto i år. Larmet gick 22.20 och jag var på någon minut ute hos henne och kunde följa när hon fick ett fint stoföl.

Fölvakten har en standardinställning med larm efter 7 sekunder, samt funktion för viloläge med larm efter ungefär 2 minuter.

SIM-kort finns redan installerat. Jag hjälper kunden att programmera in telefonnummer (möjligt att lägga in 4 mobilnummer) och önskat läge på fölvakten (viloläge eller standard). Jag hjälper dig också att montera den korrekt på grimman eller gjorden. Ta med egen grimma som passar din häst och som den inte riskerar att tappa i hagen. För att säkra att hästen inte tappar grimman rekommenderar jag att fästa en extra rem som går runt halsen, helst i läder alt med kardborrestängning. Ta med även extraremmen så fäster jag den korrekt på din grimma (tex ett gammalt stigläder, käkrem eller liknande)

Jag går noga igenom hur fölvakten fungerar och vi provar tillsammans att det fungerar.

OBS! Självklart finns inga garantier att larmet går när det är dags. Alla ston beter sig olika. Vissa ston står upp ganska länge i den inledande fasen av fölningen. Oftast har ditt sto dock haft förvärkar som har gjort att larmet aktiverats så du vet att det närmar sig. Men ha ALLTID, ALLTID koll på ditt sto ”visuellt” med jämna mellanrum.

Här kan du läsa mer om Birth Alarm Premium

Trådlös Övervakningskamera Denver Electronics

Som komplement kan du hyra en trådlös övervakningskamera. Lite äldre modell där du har en monitor (5,5”) inne i huset där du ser vad som händer i stallet. Fungerar mycket bra om inte avstånd mellan stall och hus är för långt (max ca 90 m) eller om överföringen störs av träd, hus eller annat som finns mellan byggnaderna för sändare och mottagare.

Hyresföreskrifter

Pris

  • Birth Alarm

200 kr per dygn, minsta avgift 600 kr

1600 kr deposition, som dygnsavgiften avräknas från. Har ditt sto fölat innan hela depositionen är avräknad återbetalas max 1000 kr.

  • Birth Alarm + Kamera

Tillkommer 50 kr/dygn för kamera dvs tot 250 kr/dygn i övrigt villkor enligt ovan.

  • Endast kamera

100 kr/dygn, minsta avgift 300 kr. Deposition 800 kr, som dygnsavgiften avräknas från. Har ditt sto fölat innan hela depositionen är avräknad återbetalas max 500 kr.

  • Önskar du leverans av utrustningen hem till dig eller hjälp att montera kameran tillkommer milersättning 20 kr/mil. Max 5 mil från Väderstad.
  • SIM-kort och programmering av Birth Alarm ingår i hyrespriset.
  • Samtliga priser är inkl moms.

Betalning

Deposition betalas i samband med att utrustningen hämtas. Då hela depositionen är avräknad, om ditt sto inte fölat, och du önskar behålla utrustningen betalar du dygnshyra dagligen via swisch 123 120 60 28 eller bankgiro 664-8455.

Företaget (enskild firma 650728-2009) är registrerat för F-skatt

Övriga villkor

Utrustningen skickas ej utan hämtas och returneras till Väderstad Skattegård alt levereras av uthyraren inom rimligt avstånd från Väderstad och mot milersättning 22 kr/mil.

Legitimation uppvisas av hyrestagaren i samband med att hyresavtal tecknas. 

Går ej att förhandsboka då det inte går att veta när tidigare hyrestagare återlämnar den.

Hyrestiden räknas från och med den dag utrustningen hämtas till och med den dag då den återlämnas.

Hyra utgår oavsett om utrustningen används eller ej.

Transporter och användande sker på hyrestagarens bekostnad och risk. Brand-, stöld- och skadeståndsförsäkring på utrustningen är ej tecknad av uthyraren. Uthyrd utrustning betraktas ur skadeståndssynpunkt som hyrestagarens eget. Hyrestagaren förbinder sig att innan utrustningen tages i bruk noga ha satt sig in i hur den fungerar.

Hyrestagaren förbinder sig att under hyrestiden omsorgsfullt och väl vårda utrustningen samt återlämna denna på överenskommen tid.

Vid återlämnandet skall hyrd utrustning vara väl rengjort och i samma skick som vid mottagandet. Eventuell rengörings- och reparationskostnad betalas av hyrestagaren med av uthyraren begärt belopp.

Om utrustningen ej återlämnas som överenskommits debiteras hyrestagaren för nyinköp av motsvarande utrustning alt vidtas rättsliga åtgärder.

Hyresföreskrifterna och villkoren i övrigt godkänns och undertecknas av hyrestagaren då utrustningen avhämtas/levereras.

 

Ovanstående hyresföreskrifter och villkor godkännes

 

Ort och Datum _________________________________

Hyrd utrustning_________________________________

 

_____________________________________________

Hyrestagare

 

______________________________________________

Namnförtydligande

Legitimation personnr______________________________

 

Utrustningen återlämnad Datum __________________________

 

Kvitteras___________________________________

Pernilla Elving

 


(Lämna tom)
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)