Om lektionerna

 

Här finns datum och ridtider 

Alla ryttare är välkomna oavsett nivå och disciplin. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av Centrerad Ridning för att delta, ta chansen och prova på. På träningarna brukar vi vara ett härligt gäng med både killar och tjejer som deltar på alla sorters hästar; arab, islandshäst, halvblod, travare, nordsvensk, haflinger ....ALLA är varmt välkomna!

 

 

 

Jag är Certifierad Centered Riding® Instructor, Level I, certifierad coach och licensierad mental tränare

OBS! Ridlektionerna i Väderstad är på bana utomhus oavsett väder

Önskar du lektioner förlagda till annan plats än hemma hos  mig på Väderstad Skattegård är du välkommen att höra av dig. Läs också Priser och villkor

 

 

Avsutten träning

Hur tränar jag upp min bålstabilitet. Är jag liksidig och hur är det egentligen med min balans? Tränaren säjer alltid till mig att jag ska sträcka upp mig men varför känner jag mig så stel då? Hur gör jag för att höja blicken och sluta titta på hästens öron? Vad händer med min andning när jag ska in på tävlingsbanan? Hur kan jag bli mer följsam? Hur kan jag rida med finare hjälper? Hur hittar jag mina sittben och hur ska de vara placerade? Varför har jag så svårt att rida volt i ena varvet? Hur kan jag öka min rörlighet och bli mer smidig?

Allt detta och mycket annat tränar vi på och diskuterar under den avsuttna träningen. Alla kan vara, övningarna anpassas efter varje persons förutsättningar. 
Teori blandas med mycket övningar. Du får tips på övningar som du kan fortsätta träna på egen hand.
Varmt välkommen att kontakta mig om du vill veta mer.

 

 

Instruktörer inom Centrerad Ridning som jag själv tränat/tränar för.

 

Lotta Månsson Söderström har certifiering på den högsta möjliga nivån inom Centrerad Ridning, nivå IV. Lotta utbildar instruktörer i centrerad ridning i Sverige och även i Europa. Lotta är den enda nivå 4 instruktören i Sverige. Hon har jobbat som instruktör i ca 35 år varav CR- instruktör ca 20 år. 

 

/anne-kallgren.jpg

Anne Källgren är certifierad instruktör, nivå III. Anne är också Qigonginstruktör samt ridterapeut och hon driver företaget, Kyrsta Häst. Hon har vidareutbildningar inom pedagogik, ridterapi, socialpsykiatri och hästunderstött socialt arbete samt hästens sinnen, beteende och biomekanik. Anne har ett mycket stort intresse för pedagogik, etik, kommunikation, biomekanik och psykologi för både människa och häst. En fantastisk instruktör!

 

Anki Hansson är certifierad instruktör, nivå II inom Centrerad Ridning (CR) och driver företaget Harmonisk Ridning Anki har studerat Alexanderteknik via Örebro Universitet.

 

Hedvig är certifierad instruktör, nivå I inom Centrerad ridning och driver företaget Limmerhults Islandshästar & Ryttarutveckling

 

Bilder från träningar inom Centrerad Ridning.

CR med Hedvig Ahlsten från Limmerhults Islandshästar och ryttarutveckling 26/11 2016

  

Här finns bildspel på från CR-helgen 17-18 augusti 2013 (det tar en liten stund att öppna då det är ganska många bilder) 

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free picture slideshow made with Smilebox

 

 

 
  

 

 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)